maandag 27 augustus 2012

Troost

Het leven loopt niet altijd zoals je hoopt,
Dromen komen niet altijd uit,
En soms is het allemaal oneerlijk en stom...

Maar dan is er tomatensoep, zijn er zelfgebakken koekjes, een dekentje op de bank en een roadmovie in de DVD-speler. Mijn moeder die belt, en zegt dat ik het goed doe. De schoot van meneer Snoeshaan, waar ik dan mijn hoofd op leg om vervolgens halverwege de film in een heel rustige slaap te vallen. Mijn schoonmoeder die een borrel komt drinken en alles aanhoort. Een vriendinnetje dat belt, en me zo aan het lachen maakt dat alle sores heel even (maar toch) vergeten is. Wat er ook gebeurt, en hoe ontroostbaar je soms ook even kunt zijn, er is echt altijd troost, en er zijn echt altijd dingen en mensen die fijn zijn.


Zoals bloemen.
Ik kreeg bloemen van mezelf, omdat ze afgeprijsd waren, en een enorme bos van een vriendin, omdat je gewoon niet snel genoeg bloemen hebt, en de regen ook al niet vrolijker maakte.


En nu schijnt de zon, binnen en buiten, en ziet de wereld er weer een stukje fijner uit.
En dus ben ik weer een klein projectje begonnen, met een hartje voor alle lieve mensen om me heen, om me te helpen herinneren dat er altijd liefde is om je weer aan op te trekken.

Sometimes, life doesn't turn out the way you hoped for
Dreams don't always come true
And sometimes, it's all just unfair and stupid.

But then there is tomatosoup, homemade cookies, a blanket on the sofa and a roadmovie in the DVD-player. My mum caling, saying that I'm doing it right, mister Snoeshaan's lap to nap on, a friend calling to make me laugh... No matter what happens, and no matter how much pain or sorrow you're in, there will always be things that are good, and make you feel better. 

Like flowers, I bought myself some because they where really cheap, and had a big bunch of flowers from a friend, because the rainy wheater didn't help.

Now the sun shines, inside and out, and that make the world a much nicer place. So I crochet a little heart for all those sweet people around me, to remind me that there will always be love to cheer you up!

16 opmerkingen:

 1. Ik weet niet zo goed of je wel reacties wil op je 'lieve' stukje.
  Er is niets wat de ziel zo goed doet dan één deken van liefde van iedereen die van je houdt als het even minder gaat. Soms duurt het even iets langer, maar het zonnetje komt altijd weer te voorschijn hoe donker de wolken ook zijn.
  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms, heel af en toe... Moet het eens wat minder gaan om te beseffen hoeveel mensen het goed met je voor hebben en hoe goed je het eigenlijk hebt.

  En hé, was jij het niet die mij overlaatst opbeurde met je berichtje dat elke wolk een zilveren (of gouden) randje heeft?! Ik had toen echt een rotperiode en heb me erg aan je bericht opgetrokken.

  Ik wens je snel een gouden randje toe! En een regenboog of twee!

  Virtuele knuffel,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat fijn dat je al die warmte om je heen hebt en dat je het ook ziet! Laat het je rustig omarmen als je dat nodig hebt, daar zijn die armen immers voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. In tijden van nood weet je op wie je kan rekenen! Kom er gauw maar bovenop!

  Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat fijn dat er op zulke momenten mensen zijn die aan je denken, knuffie en lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heerlijk dat je die kostbare mensen rond je hebt om moeilijke momenten.
  Ik wens je troost en stuur je een virtuele extra bloem!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dit mooi omschreven!!!
  Dikke ♥ voor jou!

  x Dinaz ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat fijn dat er mensen zijn bij wie je terecht kan. die weer bloemen hebben. en de zon! knuffel voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een arm om je schouder, een aai over je bol, een paar lieve woorden, ze helpen allemaal. Kop op!! groetjes van Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ik stuur je gewoon een blij gezichtje en hoop dat je daar ook wat aan hebt....
  Komt tie
  :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar Merula, wij sturen jou nu ook lieve gezichtjes hoor!

   @mevrouwSnoeshaan
   Je hebt er een nieuwe volger bij!
   :)
   Voel je je vandaag wat beter?

   Verwijderen
 11. Och, lieverd toch! Wat vervelend toch allemaal. Ik kan niets voor je doen nu hier. Alleen je heel veel sterkte wensen. En zeggen dat ik het fijn vind dat je zulke lieverds om je heen hebt. En mooie bloemen. En hartjes. Het boek waar je over vertelde op mijn blog stond er ook bij in de kringloopwinkel

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oei, wat raar ik kon niet verder reageren in het vorig bericht. Ik wilde nog zeggen dat ik dat ook mooi vond. Dat boek bedoel ik :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik stuur je virtueel wat flow. En ik wil je ook even laten weten dat ik blij word van je blog. Hoop dat jijzelf ook weer gauw blij bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik weet precies hoe je je voelt... zit momenteel ook in een dip... Maar door alle leuke en lieve mensen/dingen/dieren/vrolijjke bloemen, is er toch altijd wel iets leuks te vinden, als je goed zoekt. Hier een blij gezichtje voor jou =)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Soms neemt het leven een loopje met je wat je liever niet wilt lopen. Als er dan mensen zijn die samen met je willen lopen of je in elk geval steun willen bieden dan voelt dat als een warme deken. En de onverwachte steun die verwarmt ook nog je hart een keer daar voel je je sterker door. Sterkte en hopenlijk komt er elke dag zo'n lichtpuntje voor je op je pad.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!