woensdag 2 maart 2011

Communicatie a la Snoeshaan

Meneer snoeshaan en ik wonen inmiddels ruim drie jaar samen.
Voordat we samen een huis kochten, lieten we elkaar briefjes na. Ging ik na een weekend in zijn huis weer terug naar het mijne, dan legde ik een briefje op het bovenste bord in de kast, waarop ik hem smakelijk eten wenste, of ik stopte een kaartje onder zijn dekbed waarop ik hem vertelde dat ik van plan was te gaan dromen over een verre vakantie met mijn lief, 'droom je mee?'. Als hij een broodje voor me smeerde, vond ik soms, in hetzelfde zakje gefrommeld, een klein briefje waarop stond dat hij hoopte dat ik net zin had in kaas met mosterd. Heerlijk, zowel kaas met mosterd als het vinden van zo'n kleine verrassing!
Maar eenmaal samenwonend, kwamen er steeds minder berichtjes naar elkaar, want we zien elkaar nu elke dag en kunnen elkaar dus smakelijk eten wensen, live! Dat is heerlijk, ik ben graag bij meneer Snoeshaan, maar het is toch ook jammer dat we geen briefjes meer vinden, want zo af en toe een lieve verrassing heeft ook wel wat.

Ik heb er iets op gevonden, en wel een whiteboard in de keuken, op de deur naar de bijkeuken!
We wensen elkaar een fijne dag, krijgen eens een bloemetje, bedenken wat we willen eten... En bijna dagelijks is er weer een verrassing te vinden!

Eigenlijk is het nog niet helemaal zoals we willen, er moet natuurlijk een mooiere rand omheen gemaakt worden en hij is al te klein bevonden, want er kunnen natuurlijk ook verrassingen van anderen op gehangen worden in de vorm van kaartjes of kleine berichtjes, en daar is niet genoeg ruimte voor. Hij moet dus nog wat aangepast worden, en ik wil meerdere kleuren stiften, maar voorlopig worden we al heel blij van het bord zoals het nu is!
Communicatie a la Snoeshaan!


Over verrassingen gesproken, ik heb jullie hier verteld dat ik trakteer op mijn verjaardag, een verrassingspakket met een stempeltje erin. Hier nog een kleine sneak-peak voor een ander deel van de inhoud..

Je kunt je opgeven door hier een reactie achter te laten!

4 opmerkingen:

 1. Lief, die berichtjes naar elkaar. Iets kleins, wat de dag toch een stuk mooier maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ohh das wel lief zeg!!
  zeker leuk om zo'n bord te hebben als communicatiemiddels naar elkaar!!
  erg lief!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons hebben we zo'n communicatieproject in wording. Man heeft in de keuken 2 deuren van magneetverf voorzien en we lopen nu na te denken over de kleur schoolbord verf die erop moet.
  Denk je dat een hele deur groot genoeg zal zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wilde liever geen schoolbord, vind een whiteboard leuker, maar magneetverf op de rest van de deur is natuurlijk een topidee!
  Dan heb ik ook een hele deur!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!