woensdag 30 maart 2011

Patroon van een vrolijk bloemetje

Ik heb de lente in mijn bol. En de zomer, die heb ik er ook alvast in gestopt.
Als kind vond ik het heerlijk om kransjes te maken van madeliefjes. Ik maakte armbanden, kettingen, en vlocht ze in mijn haar. Ik ben altijd een beetje een hippie geweest, denk ik.

Dus haak ik bloemetjes. Ik vind het leuk daar zelf patroontjes voor te maken, zoals ik dat ook met mijn amigurumi's doe. Je zou het een madeliefje kunnen noemen, of een margrietje. Ik vind het een vrolijk bloemetje!

Een bloemetje haken is snel en makkelijk, en daarom leuk!
Gehaakte bloemen zijn trouwens ook nog eens multifunctioneel, dus pak snel je haaknaald erbij!Je begint met een magic ring waarin je 15 stokjes haakt (beginnend met twee lossen, dat is je eerste stokje).
Je maakt het een rondje dicht door een halve vaste in de laatste losse van het begin te maken.
Dan haak je de bloemblaadjes (ik verwisselde hier van kleur) door steeds 15 lossen te haken, en die weer vast te maken met een halve vaste. Voor een lekker vol resultaat zet je twee keer vast in één steek van het hartje.

En daar kun je een slingertje van maken, maar je kunt er ook een haarspeldje achter zetten, of een broche van maken, of je kunt hem aan je tas hangen, of op een etuitje naaien of....

Klik hier voor meer haakpatronen.

5 opmerkingen:

 1. Ja leuk hè, deze bloemen. Ik maak ze ook vaak. Het is een snel/simpel patroontje met een super effect. Ik wens je nog heel veel mooie bloemen dit weekend :-)))

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb 'm ook gemaakt en hij is echt heel leuk!! Zie m'n blogberichtje van vandaag. Dank je wel voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hé, he jij dit al gezien ? ik dacht al dat ik de foto herkende namelijk ... : http://huisje9.blogspot.be/2013/02/bloem-8.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ontzettend asociaal, een blog vol met plagiaat!
   Ik heb een reactie achtergelaten, ben benieuwd...

   Verwijderen
 4. Ik heb vandaag gemaakt voor Daisy, vond ik wel toepasselijk! bedankt voor het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!