zondag 20 maart 2011

kringloopschatten

Ik denk dat iedereen die graag uit schatzoeken gaat in kringloopwinkels wel eens met een paar dingen in zijn of haar handen heeft gestaan die fantastisch zijn, maar waar je niks mee kunt. Het matcht niet met de gordijnen, klopt niet bij je servies, of is voor doelgroepen die je thuis niet op voorraad hebt (zoals baby's), je kent het wel. Als je vriend- of manlief bij je hebt, laat je misschien nog meer staan, mannen verzamelen nu eenmaal andere dingen dan vrouwen.


Vandaag zijn meneer Snoeshaan en ik uit schatzoeken gegaan.
En gottegot, wat was het genieten! Want wij hoefden niks te laten staan dat net niet zo goed past bij ons interieur, komende zomer hebben we namelijk een kraam vol vintage en retro op de kloosterfair. Dat komt doordat (POPPETJE) er gaat staan met mooi handwerk en met name haaksels. 

Meneer Snoeshaan vond het nou niet echt een leuk idee om de hele dag achter (zijn woorden:) een vrouwending te staan. Hij wilde ook iets, en twijfelde eindeloos lang terwijl het antwoord eigenlijk heel erg voor de hand bleek te liggen. Want vriendlief spaart platen en heeft inmiddels heel veel, en ook heel veel wat hij eigenlijk nooit draait. Iedereen die hier binnenkomt, stuit tegen verzameling en draait enthousiast een plaatje of zeventien mee. Toevallig hebben we beide een voorliefde voor oude schatten. Ik heb wat meer met retro, meneer Snoeshaan is meer van de vintagegoodies. Er staat best wat ik dit huis, maar een aantal dingen die overgebleven zijn uit de studententijd kunnen we nu wel missen, dus een vintagekraam met platen en andere goodies past heel goed bij ons!
We bouwen achter de kraam een klein huiskamer-achtige ruimte van waaruit we plaatjes draaien in oude stoelen die we ook verkopen. Dus we hebben veel nodig, en kunnen alles meenemen waarvan we denken dat anderen het ook mooi vinden. Keihard genieten dus!


Een deel van de buit:

             
Een nadeel van zo'n geweldige buit, is dat je niet alles weg kunt doen...
De uil past heel goed bij onze gordijnen, en ook bij de rest van de huiskamer, dus die blijft gezellig bij ons.
Het ingelijstte kinderprentje heeft mijn hart gestolen, en aangezien ik zelf ook weer wat meer wil gaan tekenen komt 'ie in mijn ateliertje te hangen. Voor de inspiratie!

Het blokkendoosje is ontzettend mooi, en bevat maarliefst zes nog mooiere plaatjes.
Meneer Snoeshaan wil het graag verkopen, maar ook hier ben ik verliefd op geworden...
De discussie rondom kringloopschatten wordt blijkbaar niet alleen in de winkel gevoerd. Gelukkig is de fair pas op 11 juni en heb ik het dus, voorlopig, helemaal voor mezelf!
En ik kan jullie zeggen, dat is genieten!

7 opmerkingen:

 1. Ik wens je veel succes met het allemaal te verkopen. Het is nog geen juni, maar ik ben erg benieuwd hoe jullie "kraam" er uit komt te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n blokkenpuzzel had ik vroeger als kind, wat een nostalgie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Stuiterbolletje, uiteraard ga ik foto's posten!
  Ik heb er echt zin in, nu die zon zo lekker doorkomt is zo'n verzameling kunstenaars in het gras wel iets waar ik naar uitkijk.
  Vorig jaar was het superweer en was er zoveel leuks te zien, van toneelgroepjes tot glaskunstenaars en mooie ambachten, alleen deelnemen is al een kadootje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Cool! Is de uil ook iets of is het gewoon een uil?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is zeker geen gewone uil, het is een bijzondere uil!
  Wat het is, is niet helemaal duidelijk... Ik denk een kandelaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie vondsten!
  En die uil is inderdaad bijzonder.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!