donderdag 30 juni 2011

Update

Ik heb een paar dagen vrij, maar er wordt hard gewerkt hoor, in huize Snoeshaan!
Opruimen, stoeien met de Snoezepoes, uitzoeken, eens wat uitgebreider boodschappen doen en koken voor mijn hardwerkende man, en natuurlijk ben ik aan het haken.
Een mutsje-patroon is in de maak, ik denk dat het een babymutsje wordt dat je kunt vergroten tot kindjes van ongeveer een jaar, zo kun je zelf bekijken hoe groot je het maakt. Ik kan vast verklappen dat het geen standaard mutsje wordt, want die patronen zijn al wel te vinden. Het eerste exemplaar is klaar en ik ben er blij mee! Ik wil alleen eerst alle opties uitgeprobeerd hebben voordat ik jullie wijs maak dat je het patroon simpel kunt vergroten als dat niet zo is!

Wel kan ik jullie vast een sneak-peak geven van het steekje dat ik gebruikte voor het patroon:

De kleuren doen me denken aan herfst en cappucino met vanillestroop en stukjes fudge, maar ook aan  een goudgeel strand, dus goeie wolletjes om in de zomer alvast te haken voor de herfst en winter! Wel jammer dat ik nu steeds moet denken aan fudge en dus mijn voornemen om strak in bikini te kunnen vast niet vol ga houden, ik moet zo boodschappen gaan doen...

Daarnaast ben ik weer begonnen aan een dekentje, want dekentjes haken vind ik echt heel zen en bovendien worden er in mijn omgeving veel kindjes geboren en wil ik mama's graag zelfgemaakte kadootjes geven.
Ik vond hier een patroontje en ben begonnen aan deze deken. Ik gebruik Punto van Schachenmayr, een heel fijn garen van 55% katoen en 45% acryl dat geschikt is voor haaknaald 3,5 tot 4,5 en niet snel splijt, zoals veel dikkere katoen wel doet. Ook leuk is dat je effen kleurtjes kunt kopen, maar ook meerdere kleurtjes draad in elkaar en verlopende kleuren. Ik heb veel te veel gekocht, dus binnenkort zien jullie vast meer voorbij komen gemaakt van Punto!

Ook hier vast een detailfoto van de (jongens)deken:

Binnenkort hoop ik vorderingen te maken en jullie meer te laten zien!

3 opmerkingen:

 1. Koekoek Mevrouw, heb je je labeltjes uiteindelijk goed ontvangen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend hoor, ik ben benieuwd naar de eindresultaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig proef steekje, zit helemaal te kijken hoe je dat gedaan hebt. Word afgeleid door gedachte aan fudge ;-) De ripple is ook mooi, ik houd van groen en blauw bij elkaar!
  Blessings, Esther

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!