vrijdag 17 juni 2011

Contrast

Ik hou van straatkunst, door het onverwachte word je vaak overvallen en even gedwongen je omgeving te bekijken in een ander licht. Het geeft me vaak een glimlach van verwondering, en zoiets kan je dag zomaar goedmaken.
Misschien moet ik eens een weekendje New York boeken, want daar is Crystal Gregory actief als hakend straatkunstenaar. Haar werk is vaak vol van contrast. Een saai, hard hek wordt een vrolijke, warme boel met haar kleurige, gezellige, maar toch stoere hexagons.
Er blijft een scherp randje aan zitten, maar zelfs scheermesjes bovenop een hek worden mooi.
De invloed van licht is erg mooi in deze stellage, bijna sprookjesachtig.
Kijk op http://www.crystalgregory.org/ voor meer foto's van haar werk, haken is niet het enige waar ze goed in is!
Er staat ook een erg mooi filmpje van 'Foot Traffic' (de hexagons van de eerste foto) in de zon op, dat Blogger niet wilde uploaden, maar het bekijken meer dan waard is!

6 opmerkingen:

 1. Dank je wel om dit te delen... Het klinkt stom, maar dit vind ik nu eens ontroerend mooi. Iemand die met zijn handen wat maakte, echt stilstond bij wat hij deed, op een plek waar alles fabriekgemaakt, ondoordacht neergeplant is. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat houd je tegen om de nederlandse Crystal Gregory te worden? Gewoon het straatbeeld opvrolijken met duizenden poppetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Lien: Ik snap je helemaal, leuk dat het je ontroert!

  @ Stuiterbolletje: duizenden (POPPETJE)s haken duurt echt heeeel lang... Maar misschien begin ik eens aan het omhaken van een lantarenpaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het erg mooi en inderdaad ontroerend dat ze zoiets zachts, ouderwets en warms (het heet zelfs Granny's) op zo'n hypermoderne plek anbrengt. Alsof er opeens meer gevoel in de hele stad zit. Gaaf!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooi, vooral die foto tegen de lucht in genomen is super!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!