woensdag 8 juni 2011

Meisjes, roodborstjes en labels.

Het was hier even stil, maar om mij heen was het alles behalve stil!
Ik was namelijk op kamp met 15 meisjes van 8 tot 12 jaar. Samen met meneer Snoeshaan vormde ik de kookploeg, en voor vertrek dacht ik nog dat dat wel een relaxed klusje zou zijn, maar niets was minder waar. Want tussen de verzorgde maaltijden door plakte ik pleisters (van Ice-age) en rolde ik verbandjes, bakten we oliebollen, vlocht ik lange haren in, deed ik boodschappen, moest ik komen kijken in hutten, leerde ik vingerbreien, loste ruzies op en deelde ik snoepjes uit.
En hoewel het onwijs vermoeiend was, was het ook superleuk en hoop ik dat we volgend jaar weer mee kunnen.

Op de schaarse momenten dat het even rustig was, keek ik naar het roodborstje dat druk rondvloog over het kampterrein. Ik hoorde de prachtige legende dat roodborstjes hun mooie ronde veren te danken hebben aan het wegnemen van een doorn uit het voorhoofd van Jezus, en dat ze sindsdien symbool zijn voor overledenen die langs komen om je te troosten, of om je te vertellen dat er voorspoed aan zit te komen.
Meneer Snoeshaan heeft binnenkort een sollicitatiegesprek voor een droombaan, dus we hopen dat het een teken is geweest!

Bij thuiskomst gingen de voorbereidingen voor de fair in volle gang verder.
De stickers en de manilla-labels werden geleverd, en we zijn erg blij met het resultaat!

Ze zullen aan alle wat grotere produkten hangen, zo kunnen we de nieuwe eigenaren ook mooi vertellen wie ze in huis gehaald hebben, en of die in de wasmachine kan.

Intussen ben ik veel (POPPETJE)s aan het afmaken, dus binnenkort kom ik weer even showen!

5 opmerkingen:

 1. Tjonge, oliebollen in juni??? Hihi... Klinkt als een druk maar leuk kamp :-)
  Succes en plezier met de POPPETJEs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moet ik misschien uitleggen, we vierden namelijk alle feesten in vijf dagen, dus ook oud & nieuw kwam langs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, en van mij zijn er ook nog labeltjes op komst hoor! Door de drukte zijn ze blijven liggen, maar ik post ze morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt als een erg druk maar superleuk kamp! Was vast erg leuk! De legende van het roodborstje kende ik nog niet maar ik vind ze wel erg mooi... Ik ga er vast aan denken als ik er nog eens een zie...
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn kinderen zaten op een Jenaplanschool en gingen vanaf groep 3 elk jaar op kamp. Ik ben jarenlang mee geweest en vond het altijd geweldig. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!