dinsdag 13 september 2011

The sky over Holland, part II

Ik maakte al eerder foto's van mooie luchten, en gisteravond keek ik precies op het goede moment uit het raam bij ons op zolder om weer wat plaatjes te schieten van prachtige avondzon op de wolken. Hollandser nog dan de vorige serie, want met de molen die hier achter staat!

Dat was een goede reden om meneer Snoeshaan te roepen, die op de voet gevolgd werd door de Snoezepoes, en met z'n drietjes te genieten van dit prachtige uitzicht vanaf het dakterras.De Snoezepoes had meer oog voor de joekel van een kruisspin die in het midden van zijn web wachtte op een prooi. Ik vind spinnen fascinerend zolang ze stil zitten, en doodeng als ze gaan rennen.
Dat maakt het bekijken en fotograferen van een spin altijd tot een heel spannende bedoeling die regelmatig met kippenvel en een helemaal niet stoere kreet eindigt, maar dit keer betrof het een relaxte spin die rustig bleef zitten.
Ik had daardoor meer dan genoeg tijd om ook daar een fotootje van te maken en wat te klungelen met de instellingen, dat blijkt bijzondere foto's te geven die het vast goed zullen gaan doen rond Halloween!I have made pictures of beautiful sky's before and called that post The sky over Holland, but when I saw the sky turn orange last Sunday, I had to take another one because looking out the attic-window there is a nice windmill. You can't get a more Dutchy sunset-photo than this!

The Snoezepoes (our cat) was more interested in the big spider behind us. I think spiders are fascinating as long as they sit stil, as soon as they start running they freak me out! 
This was a relaxed one, he gave me the opportunity to play with my camera and try some different things with it. And now, I have pictures that will come in handy for Halloween!

5 opmerkingen:

 1. Hele mooie foto's heb je gemaakt. En spin staat er ook goed op. Mooi, het web wat hij gemaakt heeft, het lijkt wel kant. Groet, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, mooier, mooist vind ik je lucht-foto's. Die van de spin rechts boeit. Dapper gemaakt van jou.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie foto's heb je gemaakt, die spin is geweldig. En wat heb je een mooi uitzicht. Een molen in de achtertuin ;-)
  Prachtige lucht. die zijn zeker een foto waard.
  Dank je wel voor het laten zien

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beautiful photos! I love the spider ones, although I hate spiders :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!