vrijdag 30 september 2011

Kringloopschatten

Het is misschien niet echt weer om te gaan winkelen, en veel mensen kunnen fijnere plekken bedenken dan stoffige kringloopwinkels. Maar ik ben gek op 'een rondje rommel' zoals meneer Snoeshaan het noemt.

Vandaag had ik er weer eens tijd voor en dus ging ik op expeditie, en zocht ik tussen de troep wat mooie dingen uit. Daar word ik zo blij van! Een greep uit de selectie:
Een fantastisch kantje, een lijstje met borduurwerkje, twee vintagekaartjes met stopwol (stopt iemand nog wel eens een sok, eigenlijk?) een paar knopen uit een knopendoosje, en een hertje en konijntje. 
Ik ben gek op dat soort kleine letterbakbeeldjes, hier staat een hertje in de kroonluchter, bijvoorbeeld, en een uiltje op een lijstje aan de muur. Kleine vrolijkmakers zijn het!
It is not really the type of weather to go shopping, and many people may think of finer places than dusty thrift shops. But I'm crazy for 'a round of mess', as Mr. Snoeshaan calls it.

Today I had time and again so I went on an expedition of treasurehunting, and I searched among the rubbish to find some beautiful things. That makes me so happy! Some things of the selection:

A fantastic fabric, a list with embroidery, two vintage cards with sockwool (are there still people out there that fix their socks?) A few buttons from a button boxand a deer and rabbit.
I love that kind of small things, here is a deer in the chandelier, for example, and an owl in a frame on the wallSmall producers of happiness!

6 opmerkingen:

 1. Wat een lieve spulletjes. Fijn he, rommelmarkten en kringloopwinkels! Ik stop nooit sokken, maar heb een blikje vol kaartjes met stopwol. Fijn weekend, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ja van dit soort rommel (aaaargh!), ik bedoel mooie dingen, kan ik ook erg blij worden. Vooral het hertje en konijntje, die hebben waarschijnlijk bij zo'n heel oud schattig lief omaatje in een letterbak gestaan. (Zo eentje die dat dan ook iedere week allemaal eruit haalden om letterbak schoon te maken en dan alles weer liefdevol terug te zetten)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke vondsten! Sokken stoppen, nee, dat doe ik niet meer..... (wel gedaan in mijn studententijd!). Jij wel dan??

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb één keer een sok gestopt, die van mijn vriend tijdens het in elkaar zetten van een amigurumi. Met roze, voor de grap. Hij draagt het gewoon, rare Snoeshaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely Finds!
  I love to go thrift shopping too :o)
  Your blog is apsolutely beautiful.

  :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke spulletjes,
  kringloopwinkels zijn super!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!