zondag 4 september 2011

Het begin van de herfst

Volgens sterrenkundigen begint de herfst op de 23e, maar het meteorologisch begin is al achter de rug, op 1 september. Ik hoorde dat het blad dit jaar door het tekort aan zonlicht waarschijnlijk eerder zal verkleuren, en maakte na het werk een wandelingetje langs de singels en Nieuwe Gracht van Utrecht, richting het station.
En inderdaad, de herfst is begonnen!


Ik hou van herfstkleuren, dus kijk uit naar de kleurenpracht die bij herfst hoort.
Ik krijg helemaal zin om te shoppen en mooie, zachte sjaals te haken in oranje, bruin en roodtinten.
Om nog maar te zwijgen over de heerlijkheden die de herfst brengt, ik hou van appels en peren in zo ongeveer elke combinatie met kaneel, pompoensoepjes, gepofte kastanjes, bospaddestoelen...
Laat maar komen die herfst!According to astronomers autumn begins on the 23rd, but the weatherspecialists say it already begun, on September 1. I heard that the leaves will likely change color early this year by the lack of sunlight, and made an after work stroll along the canals from Utrecht, in the direction of the station.
Indeed, the fall has begun!


I love autumn, and look forward to the beautiful colors that autumn brings.
I can totally feel like shopping and want to crochet beautiful, soft scarves in orange, brown and red hues.
Not to mention the delicacies that fall brings: i love apples and pears in just about any combination of cinnamon, pumpkinsoup, roasted chestnuts, wild mushrooms ... Bring it on!

4 opmerkingen:

 1. Zucht...... zulke mooie kleuren; warm en harmonieus, aanwezig maar niet opdringerig. Ik geniet er ook van (alleen de bijhorende storm en regen is minder als je er doorheen moet fietsen)
  Fijne zondag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook een echt herfstmens... dus van mij is ie ook van harte welkom!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat weer een heleboel mooie foto's op je blog! En die vlaggetjes zijn heel erg vrolijk.

  Ik kreeg donderdag de tip om stoofpeertjes eens in gluhwein te koken. Vervolgens kreeg ik zo'n 2 kilo mee, dus ik ga dat binnenkort uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben ook volledig gewonnen voor de herfst. Terwijl iedereen rondom mij nog ontkent dat hij al begonnen is, geniet ik al stiekem van de rondvliegende bladeren en gouden zonneschijn :)
  Laat inderdaad maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!