woensdag 20 juli 2011

Slofjes

Ik vind het fijn om te haken in de trein.
Mijn ritje duurt maar een kwartiertje, maar toch mis ik mijn haakwerkje als ik het niet bij me heb.
Dus neem ik altijd een haaknaald en een bolletje katoen of ander garen mee. Kleine (POPPETJE)s en bloemetjes heb ik al heel wat gemaakt in de trein, en ook heb ik er al met mutsjes in handen gezeten. Als je een dekentje maakt, wordt het andere koek.

Ik zit namelijk vooral in de trein om te gaan werken, en hele haaktassen meeslepen is gewoon niet handig. Dus maakte ik slofjes in de trein en liet ik het dekentje thuis. Ik gebruikte het patroon voor de stoere slofjes dat ik al een aardig tijdje terug gemaakt heb, en dat je hier kunt vinden.Een fijn klusje dat, in vergelijking met een dekentje, lekker snel klaar is en nog heel bruikbaar ook.
En aangezien we veel onzijdige slofjes bij willen maken voor de volgende markt, sla ik een hoop vliegen in één klap, en dat nog voordat mijn werkdag begint en dus zonder investering van tijd.
Zo efficiënt ben ik zelden...


I travel to work by train, it's a short trip but still I love to crochet during it, and I've made a lot of (POPPETJE)s and other little stuf. Right now I am working on a blanket, but that's a bit to much to take with me to work.

So I've made these little babyshoes, the pattern is mine, you can find it here. It's in Dutch, I'm sorry for that, maybe I'll try to translate it someday...

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke slofjes zijn dat! En ik denk dat deze ook goed blijven zitten (en dat is niet met alle slofjes het geval, heb ik gemerkt :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind ze heeeeel erg lief (maar tegelijk ook stoer) En heb het patroontje van je gekopiëerd.
    Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!