zondag 30 september 2012

De boomgaard in!

Het is tijd om te oogsten in de Betuwe, en dus gingen we de boomgaard in op appelpluk-dag!
Meneer Snoeshaan mobiliseerde zijn explorers (scouting-jongeren) en met een groepje begon de fanatieke pluk, waarbij meerdere methodes toegepast werden, in de prachtige oude bomen.


Voor de gelegenheid zorgde de herfstzon voor een gouden gloedje, en de blauwe lucht voor prachtig decor in de toch al zo mooie oude boomgaard, waar vandaag gratis geplukt mocht worden voor eigen gebruik.


In eerste instantie werd er gewoon geplukt, tot de handen vol waren en we die gingen legen in een doos


Maar op hoogstam zijn niet alle appeltjes bereikbaar...


Ik had mijn stoute schoenen niet aan, maar met leren laarzen kun je ook in een boom klimmen en schudden.
De eerste kist was heel snel vol, en voor we het wisten was ook de tweede, derde en vierde en....


Met dank aan de bijtjes, die verderop in hun kisten honing maken.
Dat kon wel eens hele lekkere honing worden, als je zo de kist erbij ziet! :)


En toen weer thuis, lekker bij de kachel, een appeltje eten en zoeken naar lekkere recepten!De explorers gaan al die lekkere appeltjes verwerken in taart en koek en gaan die dan weer verkopen, om de clubkas wat te spekken en volgend jaar een extra uitje te kunnen betalen tijdens hun zomerkamp.
Wij hebben er een paar meegenomen om de mooie appelvormige taartjes van die ik eerder liet zien te maken, en misschien bakken we nog een taartje om de herfst te vieren!Harvest-time! We went to a beautiful orchard nearby, where we could pick as many apples as we wanted for free today! Mister Snoeshaan and his scouts came along, and together we picked lots and lots of apples, wich will be transformed into pie and sold to make a bit of extra money for summercamp. It was a beautiful, lovely day!

8 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's, ik krijg ook zin om appels te gaan plukken...maar waar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de Betuwe zijn een paar oude boomgaarden die niet leeggeplukt worden voor de verkoop, en waar je dus gratis of voor een klein prijsje mag gaan plukken.
   Deze boomgaard is van Vitens geloof ik, en die is een dag opengesteld om te plukken. Vaak wordt daar niet teveel publiciteit aan gegeven omdat het anders te druk wordt, maar misschien vind je nog zo'n gaard!

   Verwijderen
 2. gezellig zo appeltjes plukken! En wat zie je er ook herfsterig uit! Helemaal in herfst kleuren enzo daar in die boom, leuk hoor.
  Ow en zo'n kachel is ook wel erg mooi en fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk, zo'n plukdag en dan zelf de oogst meenemen en verorberen. Lijkt me een heel voldaan gevoel geven. Je jasje past mooi bij deze gelegenheid. Eet smakelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige foto's! En lekker zoveel appeltjes! Daar kun je een hoop taartjes van bakken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er een schitterende herfstdag uit! Superleuk, appels plukken a volonté :) en het zijn erg mooie appels ook, mooi groot en rond van vorm! Schitterend!
  Groetjes,
  Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!