woensdag 1 februari 2012

Bijna...

Meneer Snoeshaan en ik zijn blij met onze nieuwe gietijzeren braadpan.
We hoeven geen grote pan meer te lenen, en gaan helemaal los met rollades, beenhammetjes en kippetjes!

De Snoezepoes is ook blij, want er zat een kartonnen doos om de pan heen.
Die hebben een magische aantrekkingskracht op de poes. Hij kan ze gewoonweg niet weerstaan, en hij moet erin liggen. Meer verwacht hij er niet van, hoewel het wel lekker is als hij er fijn op kan kauwen, maar het belangrijkste is toch dat het zo lekker ligt.
Althans, als het past. Als het niet past, blijft hij draaien en klungelen, wil hij dan erin staan? Probeert toch maar te zitten. Maar zitten is niet zo lekker als liggen... Soms past het gewoon niet, ook niet na een half uurtje draaien en wringen. En dan moet je creatief zijn...


En drastische maatregelen nemen. Eerst het plastic zakje eruit, dat geeft toch meer ruimte.
Dan weer even zitten, erachter komen dat het nog steeds niet lukt er relaxed in te liggen, en dan de binnenkant van de achterpoot wassen. Dat brengt hem op ideeën, want met één poot in de lucht past al het andere er gewoon in!


Eind goed, al goed. Zo was heel huize Snoeshaan blij met de nieuwe aankoop.
Maar na een half uurtje besloot hij toch maar weer te gaan zitten en verder te kauwen op de randjes, hij had vast kramp van deze rare houding.

Jammer voor de Snoezepoes dat de wok niet aan vervanging toe is...Mister Snoeshaan and I are happy with our new cast iron pan.
The Snoezepoes is happy also, it came in a cardboard box! He loves cardboard boxes! He cannot resist them, he has to lie in one as soon as it enters the house. There is something special about new boxes, they are always better than old ones. He loves to chew on the sides, but most of all, he wants to lie in them and relax.
When it fits, that is. If it does not fit, it is not that relaxed to have a new box. He keeps on turning en searching  for a way to put everything in there. So he stood in it for a while, decided to sit, than started washing his upperleg and what do you know, with one leg up in the air, all the rest can go in the box!
He stayed in it like that for a while, and than decided to sit again, and started chewing the edges. He must have had the cramps...
Too bad we didn't need a wok...

8 opmerkingen:

 1. Volgende keer toch echt een grotere pan kopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, geweldig en zoooo herkenbaar....poezen & kartonnen dozen ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, wat een leuk verhaal. ZO herkenbaar, elk doosje, mandje daar willen ze in.Blijven toch leuke beesten, die katten.Heb zelf ook twee van die ondernemende beesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Snoezepoes is een "doos" in een doos hihihihi .... maar wel heeeeeeeel herkenbaar *LOL* Hier een kitten (beetje uit de kluiten gewassen vanwege de soort) die in de hondenetensbak gaat liggen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. :-))) Volgens mij vindt de poes het zelfs leuker als de doos net te klein is ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. pootje buitenboord en het past! Wat een grappige poes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, dit is ook al zo herkenbaar! Wij worden soms 's nachts wakker van het gekauw aan dozen...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!