woensdag 15 februari 2012

Clipjes en knopen

Mevrouw Snoeshaan maakt zich op voor de voorjaarsfeestjes, en gaat zo de winterdip te lijf!
Met een fijn muziekje (Blaudzun), gekleurde kaarsen, wierrook en thee, want het is nog niet zo warm, maar ook met felle, vrolijke kleurtjes, diep groen, een schoteltje vol knoopjes en gezellige gehaakte bloemetjes...

Ik woon in het centrum van een klein stadje, waar op Koninginnedag de vrijmarkt letterlijk aan de andere kant van mijn voordeur begint. 
Toen we hier net woonden, hadden we Koninginnenacht gevierd in Utrecht en kwamen we met de eerste trein thuis. Na een paar uur broodnodige slaap kon ik er weer genoeg tegen om de deur uit te gaan, en bij het openen van de voordeur lagen twee mannen opeens languit in mijn gang... Ze hadden een kleedje voor de deur uitgerold en zaten met hun rug tegen de deur hun spulletjes te verkopen, totdat ik de deur open trok natuurlijk!

Dit jaar ga ik met een vriendinnetje van Studio in de Haak een tafel buiten zetten om wat klein haakwerk te verkopen, waaronder sieraden.  Ik had nog wat schuifspeldjes en clipjes met gehaakte bloemetjes erop, en vanmiddag zocht ik passende knoopjes om het af te maken. 
Wat een heerlijk werkje!

Mevrouw Snoeshaan is preparing for springparties, with some nice music, insence, tea and colourfull candles. That will keep the winterblues away!
In Holland, we have Queensday. Everybody can go to selected places in the city to sell their stuff. I live in the centre off a small city where this market start right in front of my door. This year, me and a friend will attend and sell some cute little crochet on my doorstep. I made some today, a real relaxing little job!

5 opmerkingen:

 1. je kunt inderdaad niet vroeg genoeg beginnen! Enne voorpret is natuurlijk altijd leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezellig werkje! Het ziet er vrolijk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan en wat een mooie knopen :) Die groene met gekleurde stippen zijn echt speciaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk! en al zo op tijd bezig met de voorbereidingen :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!