dinsdag 27 december 2011

Nature's light

Maak een heerlijk geurende, prachtig oplichtende kaars voor bijna nop!
Je hebt alleen een sinaasappel, een mes, plantaardige olie, geduld en een aansteker of kaarsje nodig.
Het idee komt van Pinterest, maar ik gaf er een eigen draai aan.


Zet je sinaasappel met het groene kroontje naar beneden en de navel naar boven voor je neer. Net boven het midden snij je de navel eraf.Met je vinger maak je voorzichtig het vruchtvlees los van de schil, je kunt steeds een stukje dieper naar beneden toe.Als je onderin bent, trek dan het vruchtvlees voorzichtig omhoog. Het witte dingetje dat tussen de partjes zit, moet heel blijven.


Het vruchtvlees hoef je natuurlijk niet weg te gooien, op de achtergrond zie je de salade die ik maakte, met witlof, witte wijnazijn, een beetje mosterd en honing, wat peterselie en gehakte noten.Pak de olie erbij, en het kaarsje.
Giet olie in de sinaasappelbakjes totdat het witte dingetje er ongeveer een centimeter boven blijft. Dit is je lont. 


Laat de olie even intrekken, steek het kaarsje aan en hou de vlam bij het lont. Er druppelt af en toe wat kaarsvet op het lontje, waardoor het makkelijker blijft branden. Hier is dat geduld nodig, het duurt even...


Maar in betrekkelijk weinig tijd heb je eten gemaakt, én kaarsen gemaakt! Ik zette de mijne op een bordje met verse koffiebonen, kaneelstokjes en een paar kruidnageltjes.
De kaarsen verspreiden een heerlijke sinaasappelgeur!


Bij mij is één schil een beetje gescheurd, je ziet dat hier op de voorgrond, maar als dat niet te ver gescheurd is maakt het niet uit! Make your own candle! All you need is an orange, oil and a candle or lighter.
The idea comes from  Pinterest, but I changed it a bit.
First, put the orange on its green little head and slice just above the middle, and loosen the fruit from it's peel with your finger, but be careful on the bottom, the white thing needs to remain! Then, pour in the oil (I use the cheapest one) and leave about a centimeter of white stuff above the oil, and waith a while. Then light it! I used a little candle, so the wax that comes off can drip on the white thingy. It takes a while, so a little patience comes in handy, but then, you have a homemade candle that smells heavenly!

5 opmerkingen:

 1. Zoiets verzin je toch niet. Ik ga het proberen. Groetjes, Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. en is dat met gewoon huis-,tuin-en keukenolie ?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe mooi! Ik ruik het tot hier ;-) Hoe lang brandt zo'n ding dan? Ik zou denken dat dat 'lontje' gewoon direct weg is?
  Ik probeer het ook eens!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het brandt lang, je kunt er zeker twee avonden mee doen, en ik gebruikte nu slaolie, supergoedkoop, maar de vorige deed ik met olijfolie en dat brandt wel wat mooier, maar dat kan natuurlijk ook met de dikte van de schil te maken hebben...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!