donderdag 10 februari 2011

Uitslapen

Ik zou jullie stoere verhalen kunnen vertellen over wat de Snoezepoes zoal vangt tijdens zijn avonturen buiten, of over hoe hij het hondje van de buren een stevige rechtse verkocht toen hij durfde te blaffen tegen 'the king of the hood' en hoe hij de hond van de andere buren uitdaagt door over het muurtje te wandelen, heel traag, terwijl het beest beneden helemaal over zijn toeren raakt en steeds hysterischer gaat blaffen en piepen.
Ik kan jullie met trots vertellen over de truucjes die hij kan, en dat hij nooiterdenooit op de salontafel komt omdat het niet mag, maar af en toe wel even op de eettafel klimt omdat hij sneller is dan ons en dus weet dat hij allang weg is voordat ik er ben om hem te corrigeren.
Ik zou ook kunnen vertellen over zijn enorm fanatieke stoeipartijen met meneer Snoeshaan en zijn voorliefde voor kurken, die hij apporteert omdat het zo leuk is als wij ermee gooien. Of dat hij tikkertje speelt als ik opruim (en dus heen en weer loop) met hakken aan.
Ik zou zoveel kunnen vertellen over de Snoezepoes!


Ik ben gek op katten en hoewel ik best weet dat de kans niet zo groot is dat wij de aller, allerleukste kat van de wereld hebben, kan ik me niet voorstellen dat er nóg leukere poezebeesten zijn dan de Snoezepoes.
Want hij is ook nog heel erg lief!


Als ik buikpijn heb, komt hij lekker warm tegen mijn buik liggen.
Als ik een rotdag heb, komt hij me een kopje geven.
En als ik uit kan slapen, slaapt hij gezellig mee en kroelen we even als hij wakker is.
Zoals vanmorgen. En dan kan het zo zijn dat de kans nihil is dat wij de allerallerállerleukste kat van de wereld hebben, maar als ik uit kan slapen, is hij zeker weten de allerallerállerliefste!Inmiddels ben ik gedouched, heb ik ontbeten en wat opgeruimd en is de Snoezepoes buiten kattenkwaad uit aan het halen. Ik zit op de bank, laptop op schoot, muziekje op de achtergrond, een knus knapperend houtvuur in de kachel en een een stapeltje granny's dat gestaag groeit (binnenkort hoop ik een dekentje te showen en een patroon te posten). Heerlijk, van die dagen waarop je bij kunt komen en lekker thuis bent.
Zeker als ze zo beginnen als vandaag!

7 opmerkingen:

 1. Wat klinkt dat heerlijk!
  Het is een mooie poes ook hoor, jullie Snoezepoes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super zeg!!!
  hihi... snoezepoes klinkt leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, als ie de volgende keer dat ik hem kom voere wel zn gezicht laat zien, ben ik het helemaal met je eens ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Op dit soort momenten mis ik onze kat. Helaas is Man er allergisch voor :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat jammer Stuiterbolletje!

  En Judith, wij maar denken dat we hem goed opgevoed hebben... Bij de volgende vakantie zal ik eerst een hartig woordje met hem spreken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yeah, deze snoezepoes is de koning van de jungle in C!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een lekker ding zeg! Doet me denken aan onze eigen snoezepoezen-kater :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!