dinsdag 17 december 2013

Studio in de Haak op de kerstmarkt in IJsselstein

Hoewel vaak erg koud, zijn kerstmarkten altijd leuk! Het is dan al even geleden dat er leuke markten zijn geweest en daarom hebben wij frisse moed, passend bij het frisse weer. Met kleine kruikjes, warmtepleisters en warmtegordels, snowboots, sjaals, mutsen, handschoenen en gluhwein is de kou heel goed te doen.

Dit jaar stonden we in het centrum van IJsselstein, een schattig oud stadje bij Utrecht. Het grootste gedeelte van de tijd is IJsselstein niet zo opvallend, maar het eerste weekend na 5 december gaat daar de grootste kerstboom van Europa aan in de zendmast. Wij kunnen die zendmast zien zodra we de snelweg op rijden, en wonen er pakweg 25 kilometer vanaf. Hij hoort bij mijn kerstgevoel!

Ook onze plek was fijn, tegenover de poffertjeskraam, waar ze poffertjes met chocolade hadden! Je voelt je zowat groeien, echt, het zit direct op je heupen, maar zooo lekker! Naast ons een theatertent en schuin achter ons stonden schattige pony's waarop vrolijke kindjes een rondje reden, met applaudisserende ouders aan de zijlijn. Vrolijkheid, gezelligheid, ondanks een flinke bui veel publiek en een goede verkoop!


Nieuw waren onze knopenringen en andere sieraden, zoals de gehaakte armbanden die ik jullie al eerder liet zien en kettingen met kralen en knopen.


In de middag hadden we even een flinke bui, maar verder bleef het droog en we hebben zelfs eventjes de zon mogen begroeten. De rest van de dag moesten de vrolijke kleuren van onze kraam zorgen voor wat zonnigheid, wat we proberen met kleurrijke dekentjes, kussens en knuffeltjes en andere gezellige spulletjes, zoals de babykleertjes die met fijne vogelknijpertjes.


Maar ook op deze markt waren vooral de (POPPETJE)s populair. Een groot gedeelte van de collectie zit hier gezellig in en voor de flat die we voor ze aangeschaft hebben. Ik vind het altijd ontzettend leuk om zo alle (POPPETJE)s bij elkaar te zien, er zijn inmiddels veel verschillende maaksters en daardoor ook veel verschillende (POPPETJE)s. Toch kunnen ze het goed met elkaar vinden, dat zie je zo!

Wil je op de hoogte blijven van onze collectie? Volg ons dat op Facebook!

3 opmerkingen:

 1. Wat leuk! Inderdaad heerlijk vrolijk met zoveel kleur. Ik vind vooral de amigurumi's leuk! Gr. Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, die knipogende uil, zoooo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wow wat ziet de kraam er vrolijk uit!
  (ondanks de regen)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!