donderdag 20 juni 2013

Blinde paniek!

Ik ben een nerd, ik geef dat zonder schroom toe.
Zo ééntje die altijd en overal foto's maakt, gewoon omdat het kan en ik daar blij van word.
Meneer Snoeshaan zucht wel eens als ik, net als we van een zonsondergang genieten, mijn telefoon tevoorschijn haal om een kiekje te schieten.
Dubbel genieten in mijn optiek, want je kunt het steeds weer terugkijken. Ik kweek herinneringen en ben ontzettend melancholisch, en deel graag.


Ik laat graag foto's zien, vrienden, volgers, collega's, familie... Ik app, mail en show me suf.
Met mijn telefoon als mijn trouwe metgezel, ik kocht er een Xperia voor, want die zijn goed in foto's.

Mijn Xperia wilde de software bijwerken.
Ik had geen bezwaren, en aangezien mijn telefoon lief ik voor mij, stond ik hem toe Jelly Bean te downloaden. Ik vond dat wel gezellig klinken ook, en lekker vrolijk en kleurrijk. Geschikt voor de zomer. Ik drukte dus op installeren nadat mijn laptop me verzekerde dat er niks kwijt zou raken, en het alleen maar beter zou worden.


Na een klein half uurtje was mijn geliefde telefoon bijgewerkt.
Even een gadget opnieuw installeren, hier en daar een app bijwerken, en ik kon weer helemaal mee met de nieuwste versie van Android, hoewel er weinig verandering leek te zijn.
Totdat... Nee toch...


AL mijn foto's weg waren. 'U heeft geen items in deze map', vertelde Jelly Bean me. 
JAWEL!!! schreeuwde ik terug, ik heb zo'n 5000 items in die map! Ik wist mezelf te herstellen en de telefoon opnieuw op te starten, hoewel er enige sprake was van angstzweet, vermoed ik.
Nog steeds weg. Code rood. Anderhalf jaar vakanties, geboortes, verjaardagen, Snoezepoes, herinneringen, melancholie. 5000 foto's, weg. En toen viel de telefoon uit.
Ik was in staat een begrafenisondernemer te bellen, maar ja, zonder telefoon is dat nog lastig. Dus zette ik een kopje thee voordat ik probeerde mijn telefoon te reanimeren. Bloednerveus hield ik de knop ingedrukt... toen ik een startscherm zag was daar een zucht van verlichting, en toen ik ook mijn foto's weer terug zag, alle 5000, besloot ik dat ik vaker mooie foto's moet delen.
En misschien moet ik een back-up maken...

17 opmerkingen:

 1. Pfff wat een opluchting!

  Daarom ben ik ook zo blij met mijn iphone...al de foto's gaan gelijk de cloud in :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik krijg er kippevel van... Brrrrr wat een nachtmerrie!!! Doe maar snel back uppen, hoewel ik het ook niet erg zou vinden om binnenkort weer eens wat nieuwe foto'tjes te maken met jou... X daf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het dan een opluchting dat hij het toch weer doet hè!
  Ik heb zo ook een keertje dat mijn iPod niet reageerde, ik helemaal in paniek, hij reageerde helemaal nergens meer op! Helemaal in paniek naar het internet op mijn laptop opzoeken wat ik kon doen. Bleek dat ik een simpele handeling 10 seconde moest verrichten, en toen deed hij het weer, pffff dat zijn echt van die momentjes waar je het helemaal bloed heet van krijgt hè ☺
  Gelukkig zijn je foto's weer terug!
  Het zijn btw. erg mooie foto's!!!
  Liefs flo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm, het lijkt me inderdaad handig deze foto's eens op een pc te zetten. Het is maar een idee (-:
  Kan je paniek overigens best begrijpen. Heb ook eens zoiets gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Net een nachtmerrie, ga maar snel een back-up maken hoor. Stel je voor.........
  Je foto's zijn altijd zo mooi en heerlijk om naar te kijken, vooral die eerste vind ik super mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Misschien kan je de mooiste laten afdrukken, dan zitten ze ook niet in zo een apparaatje :) maar ik kan je paniek volledig voorstellen! Fijn dat alles er nog is!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhh ik zou er ook dood en doodziek van zijn!Zie ook alles met een fotografisch oog om het zo maar even uit te drukken en ja aangezien ik slechts 24 uur per dag met mijn Nikon rond mijn nek kan lopen was ook voor mij de kwaliteit van het fotograferen op een smartphone het belangrijkste!;-)Back-uppen die handel!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. p.s;prachtfoto overigens die van die zonsondergang!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat is schrikken....inderdaad zet ze lekker op je computer voor de zekerheid.
  Succes.
  Kristel

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Pfff... Drama!! =)
  Ik ben blij voor je dat alles weer 'terecht' is. Ik zet zo af en toe de foto's op de pc en dan op cd. Voor het geval dat...
  =)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oef! Ik begrijp heel goed dat dat even een paniekmomentje geweest is. Gek genoeg heb ik een paar maanden geleden precies hetzelfde aan de hand gehad met mijn iPhone. De foto's waren er uiteindelijk weer gewoon hoor maar ik hang hem nu wel regelmatig aan mijn laptop voor een back-up!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. jeetje ik snap je paniek hoor! Stel je toch eens voor alles weg!!!! een wijze les voor u natuurlijk wel.....
  Ik moest vorige week pinterest van mn telefoon halen omdat er te weinig ruimte meer was op mn telefoon... Ik had al eerder alle foto's en muziek eraf gehaald en ook alle onzinnige apps. Maar nog steeds niet genoeg werkruimte meer over. Pinterest was inmiddels 2,6 gb. Ik had die app in een keer verwijderd en wilde daarna meteen weer verder gaan klooien met telefoon. Maar telefoon moest echt heeeeeel erg lang (uren!) nadenken over de gewiste gb's en deed dus ook heel lang niets meer..... Was ook wel een beetje schrikken hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kreeg het er helemaal benauwd van! Ik weet hoe het is om al je mooie foto's kwijt te raken. De mijne sondeb op een laptop van mijn ex. Vervelend uit elkaar gegaan en weg foto's. Niet leuk... Blij dat je alles nog hebt!
  Fijne dag!
  Liefs ivon

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooh dat gevoel kan ik me helemaal voorstellen!! Gelukkig zijn ze er weer, hoezee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik zou moord en brand geschreeuwd hebben denk ik, zomaar even 5000 herinneringen weg, stel je voor! Gelukkig is alles weer terug :)
  Groetjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig deze foto's. Wat een stress, ik kan me goed voorstellen hoe dat voelt, sterker nog, wij hebben het zelf meegemaakt. Maar dan met de computer. We waren op vakantie geweest naar een schitterende bestemming in Turkije, maar helaas hebben we daar geen foto's meer van. Ineens waren ze allemaal van de computer verdwenen om nooit meer terug te komen. Echt balen, maar we hebben nog wel onze mooie herinneringen. Dat blijft voor altijd!
  Wat schrijf je enorm leuk.
  Liefs Angelique

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!