vrijdag 26 oktober 2012

Sprookjes maken!

Ik weet dat je tegenwoordig zonder analoge camera eigenlijk niet meer meetelt. Dat digitaal voor mietjes en neppers is. Dat je daar niet mee te koop hoor te lopen...
Maar ik ben eigenwijs en bovendien schiet ik de mooiste foto's zonder voorbedachte rade, en dus als ik alleen mijn telefoon op zak heb. Daar heb ik mijn telefoon op uitgezocht. Dus ik maak ze digitaal en gebruik apps om daar dan toch een vintage-sfeertje aan te geven, of de kleuren een kleine boost te geven. En dat vind ik leuk!
Daardoor sla ik zo af en toe door en zit ik een hele dag te spelen tot er sprookjesachtige foto's ontstaan.
En zo kan ik schaamteloos een hele dag, waarin ik voor mijn werk door half Nederland moest met de trein, gelukkig zijn met een bosje dahlia's en de foto's daarvan.
Ik snap dat analoog heel tof is, maar dat is sprookjes maken ook!Nowadays it is cool to take your pictures with the good old analoge camera.
I don't do that, mostly because I take almost all my photo's without planning, and I always have my mobile phone with me. In fact, I bought my phone because it has the best camera available at this moment.
And so I photograph and use all kinds of apps to give them a vintage feel. I know it is cheating but I love to do it... Analog is cool, but so is making fairy tales!

12 opmerkingen:

 1. Echt mooi! Hier kan je wel kaarten van laten maken, zo leuk zijn ze!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ze zijn idd erg sprookjesachtig, leuk toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha super toch! Ik gebruik m'n telefoon ook het meest omdat ie altijd voor handen is :) Maar heb daarnaast allerlei andere camera's die ik af en toe gebruik, als ik daar zin in heb (en zin om ze mee te sjouwen)
  Ik vind het heel mooie foto's van geweldige bloemen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. owww die middelste !! zooooo mooiiiiiiiiiiiii

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtfoto's! En digitaal of analoog... wat maakt het uit? Je moet lekker doen wat jij leuk vindt. En het gaat uiteindelijk om het resultaat; daarna vraagt niemand zich meer af hoe dat effect daar is gekomen. En deze zijn werkelijk prachtig!

  Ik ben zelf ook begonnen met analoog (bouwjaar 1978 dus geen keuze) en mijn eerste camera was een (toen al tweedehands en ouderwetse) praktica. Ik ben 100% digital nu, maar wel met Hipstamatic op mijn telefoon :) Mijn leukste aanwinst is mijn VistaQuest camera (http://www.little-z.nl/search/label/fotografie) Die is digitaal maar met alle charme van analoog (je ziet niet meteen het resultaat, kijken door de zoeker is zinloos en de effecten zijn onvoorspelbaar). Keep 'm coming! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. nep analoge foto's maken is ondertussen ook al weer retro hoor ;) Ik wil maar zeggen, ik doe dat ook (zij het wat minder fanatiek dan jij...)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi!!! Lang leve de tijd die je in het OV moet doorbrengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het helemaal met je eens!! Prachtige sprookjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoewel ik een grote retrofan ben, vind ik digitale foto's ook vele leuker en gewoon zo veel handiger ;-) Leuke kiekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ja tof! Bij gebrek aan een analoog toestel doe ik het ook op deze manier :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!