vrijdag 12 oktober 2012

Kunst en vintage!

Kijk, Londen is leuk, zoveel is nu wel duidelijk, maar het wordt geweldig als je tegen je eigen passies aanloopt tijdens een stedentrip, en dat dat dan ook nog in een vrijwel toerist-vrije zone gebeurt is helemaal mooi! Het is een welkome afwisseling als je al dagen bezienswaardigheden afstruint tussen de toeristen, want hoewel ik zelf graag op vakantie ga, vind ik toeristen vaak vervelend...
Het is dus helemaal niet slim om dit te verklappen, want ik wil natuurlijk nog wel eens terug en dan zou het zonde zijn als jullie net de schatten voor mijn neus weggekocht hebben, maar als blogger moet je wat overhebben voor je lezers, en daarnaast ben ik veel te enthousiast om het niet te delen!


Het wemelt er werkelijk van de prachtige winkels met vintage schatten, zowel in fijne spulletjes als in geweldige jurken en mooie jasjes. Bij Blitz Blitz liepen we een extra rondje, er was gewoon teveel om in één keer alles te bewonderen!


Ik werd hebberig van de sieraden die prachtig uitgestald lagen in een glazen kast, vond de perfecte retro jurk (daar heb ik nog geen goede foto van, dus die houden jullie tegoed) en dronk een heerlijke latte, omdat het bord naar de coffeecorner gewoon te leuk was om het niet te doen!


Overigens zijn er heel veel mooie vintage winkels in East End, met vaak ook prachtige borden!


We bezochten ook Sunday Upmarket, een onwijs leuke markt in een pakhuis, waar naast exotische hapjes ook heel veel zelfgemaakte goodies te koop waren. Het voelde alsof ik Pinterest binnen was gewandeld, wat een inspiratie! Hier kunnen jonge designers een stand huren en hun spullen, handgemaakt, zelf ontworpen of vintage, aan de man brengen, en zoals ons reisgidsje zei: "Hier worden trends gespot, geboren en gevormd. Als je wilt weten hoe je je volgend jaar moet kleden, wat je aan je muur moet hangen of wat voor sieraden je over een jaar in de Hennes en Maurits gaat zien, dan moet je hier zijn!" Ik kocht er een prachtig velours jasje, waarvan een knoop miste, en dus voor een prikkie mee mocht.


Veel standeigenaren wilden liever niet dat er foto's gemaakt werden, dus ik kan niet alle pareltjes laten zien, daarvoor moet je zelf gaan kijken! 
En als je er dan toch bent, ga dan ook even kijken op de marktjes daar omheen, drink een biertje in de Big Chill en mocht je toevallig net als meneer Snoeshaan een platenfanaat zijn, loop dat binnen bij Rough Trade East, de vinylhemel op aarde, waar je ook mooie kunstboeken kunt scoren en ze heerlijke cappuccino's schenken. Voor drie pond duik je een fotohokje in om jezelf achter te laten op de muur, die overigens al behoorlijk vol hangt met lachende gezichten in grijstinten.

 
Ik kocht er een LP met daarop een concert dat ik in de jaren 90 op bandje had en zing nu de hele dag met mijn jeugdhelden mee. En ik twijfelde of ik nog een leuk DIY-projectje moest scoren, want ook breien en haken is hot, zo bleek!


Wij wisten dat natuurlijk al lang, maar mocht het je ontgaan zijn, je blijkt ontzettend hip te zijn, daarzo met je breipennen op de bank, of met die oude schort van je moeder voorgebonden in de keuken! Gewoon eigenwijs je ding doen, volgens mij is dat de nieuwste trend!Londen was great, and finding East End was even greater than great!
We've been shopping and shopping and loved all the vintage, coffeecorners, vinyl and DIY-stuff.
If East End is the place where trends begin, blogland is certainly trendy, with it's thriftstore-lovers and crocheteners and knitters! Just keep on doing your own thing, I think that is the most important trend I saw over there!

8 opmerkingen:

 1. Heaven! Zo'n leuke adresjes, super! Die dierenkaders vind ik ontzettend leuk en ik ben benieuwd naar je vintage kleedje! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, als ik dat allemaal zie dan wil ik ook naar Londen! Bedankt voor het delen!

  www.ingridpasman.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk! Goed dat ik er niet woon!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dat er allemaal gaaf uit!! Geweldig zo'n ontdekkingstocht met mooie winkeltjes en marktjes, de meeste mensen bezoeken alleen 'bekende' toeristische dingen...dit is toch véél leuker!! Heerlijk om op terug te kijken! Grtzz..Maddy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het enthousiasme spat uit het bericht! Jullie hebben het echt heerlijk gehad, hè?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik moet ook naar London!
  Als je Pinterest binnen kan wandelen, dan ben ik om! Heel erg bedankt voor delen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk om te lezen na een avonddienstje, in de bus verdween ik even in je verhaal, Heeeerlijk:..... knuffel astrid l

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!