maandag 28 mei 2012

Kanonskogels en afgehakte vingers

Het was hier rustig, maar ik zat niet stil hoor!
Ik was op piratenkamp.'Aaaaarrrh!' roepen, goud verstoppen (wat de kinderen dan vonden, en waarmee ze de vloek op moesten heffen), mijn groep aanmoedigen bij de afwasestafette, op tijd de batterijen vervangen van de pratende papegaai, en hier en daar een fles rum leegdrinken en een sabelgevechtje houden. Dat soort dingen. En koken, want ik was met meneer Snoeshaan samen de kookstaf. (nee, dat ben ik niet op die foto, dat is mijn piraten-alter-ego!)We kookten het ruime sop met gebakken haaien (soep met croutons in haaienvorm), serveerde broodjes afgehakte vingers (knakworstjes in ketchup) en een feestmaal met papegaaienpoten (toen de batterijen echt leeg waren) en hingen elke dag een nieuw menu op.


We gingen garnalen vissen aan de kust, wat veel indruk maakte op de kinderen maar ook op mij, we vonden een joekel van een zeenaald (juist ja, google gerust even) en een flinke zeester, voelden aan een kwal en zagen hoe snel garnalen zichzelf ingraven om niet gezien te worden.


En natuurlijk stookten we een fikkie, en bakten we daarboven broodjes. Die waren vies, maar dat zei niemand hardop, want als je daar al die tijd aan die bamboestok hebt zitten draaien en al twee keer je hand hebt verbrandt, eet je dat gewoon op en smul je ervan.


Het was superleuk!
Tussendoor werkte ik nog wat aan mijn pixeldeken, die al aardig vorm krijgt en dat is maar goed ook, want mijn schoonzus krijgt namelijk ook aardig vorm... Daarover snel meer!It has been a bit quiet here, but it was everything but quiet around me.
I was on a pirate-camp. Yelling 'Aaaaarrrrrh', drinking a bit of rum, giving the talking parrot new batteries when needed, and cooking a real pirate's meal.
We've had buns with chopped fingers (sausages in ketchup), sea-soup with baked sharks (croutons) and cannonbals in blood sause (little meatballs in tomatosause).
We went fishing on shrimps on the beach, wich was great fun, and had a big campfire where we baked bread. We had fun!
I worked on the pixelblanket a bit, it grows as does the belly of my sister in law. More about that soon!

3 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig leuk piratenfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. haha dat klinkt erg leuk (eh... ik bedoel natuurlijk stoer & verschrikkelijk) allemaal! Is weer eens wat anders he ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben een tijdje niet op uw blog geweest, mevrouw Snoeshaan, en nu lees ik over uw piratenavontuur en dat u hebt gewerkt met haaien.....
  Wat leuk om te lezen!:)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!