woensdag 9 mei 2012

Een hard werkende poes

Voor de Snoezepoes is elke dag een vrije dag.
Zijn personeel zet zijn eten voor hem neer, af en toe hebben ze wat aansporing nodig en moet hij zijn acteerkwaliteiten in de strijd gooien, maar hij hoeft verder niet hard te werken om zijn bestaan mogelijk te maken en te houden. Vind ik.
Hij is het daar niet helemaal mee eens. Hij begrijpt dat het handig is als de mensen hem leuk en lief vinden, want alleen zo kom je als kat aan snoepjes. Al dat geluier doet hij heus niet voor zichzelf, oh neeeee, hij doet dat om ons te laten zien hoe leuk en aardig en lief hij is, om zo zijn knuffeltjes en snoepjes te verdienen. Keihard werken is het.
En hij probeert nu ook zijn acteertalent uit om één van de menselijke personeelsleden voor de gek te houden; hij eet snel zijn bordje zachtvoer leeg, en zodra degene die hem dat gegeven heeft de ander even verlaat, slaat hij zijn slag. Kopjes, knuffeltjes, ontzettend schattige mauwtjes, wanneer het nodig is compleet met trillend kinnetje... Het leven van een poes gaat niet over rozen, want het krijgen van een tweede maaltje zachtvoer is nog niet gelukt. Hij gaat na zijn oefening brommend zijn harde brokjes eten.

Als het vrouwsmens vrij is, moet hij zijn best doen het personeel aan te sporen op tijd te beginnen. Want als meneer Snoeshaan het pand verlaat, hoort mevrouw Snoeshaan onder de douche te staan. Als dat niet het geval is, moet hij haar helemaal uit bed charmeren, en dat is heus niet zo eenvoudig als het klinkt. De vrouwsmens houdt namelijk erg van slapen...

De ingezette tactiek is eerst contact maken, aansluiting zoeken, meeslapen. Af en toe een beetje draaien, gapen, want het is niet de bedoeling dat ze de kans krijgt nog lang door te slapen, het is slechts een methode om haar vriendelijk te wekken.
En dan, als hij haar in the pocket heeft, voorzichtig een klagend geluid laten horen. Als ze daar sussend op reageert, dat luie vrouwsmens, dan kan er een schepje bovenop, en gaat ze hem aaien. Pas echt succesvol is het als je haar wakker gemauwd hebt en dan bovenaan de trap gaat zitten. Ze baalt dan dat de knuffelsessie al ten einde is. Trillend kinnetje erbij is succes verzekerd, en zo heb je niet veel meer dan een half uur later dan normaal toch je lekkere brokjes.
Dan kun je het vrouwsmens daarna beter even met rust laten, want als ze dan eenmaal op de bank zit, vroeger dan gepland, begint vaak wel te dagen dat ze er weer in is getrapt...
Met open ogen...Our cat is a great actor, and works hard. All those cuddly moments are well timed to get his beloved soft food, twice a day. When I have a day off, he needs to put much work into getting his soft food in time. First, he joins me in bed, but soon, he'll wake me by cuddling and as soon as I enjoy that, he start to complain. Lightly at first, but eventually he leaves the warm bed and starts asking for his food a bit louder, until I get up and feed him... It is a hard life, being a cat. But it's not easy being the owner as well. I sat on the couch way earlyer than I wanted to...

6 opmerkingen:

 1. :) En daarom laat ik mijn katten niet op de slaapkamer ;) Heerlijk he hoe ze dat toch kunnen doen, slimme wezens!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eén bleitconcert van Fientje en ik sta ook voor haar paraat. Marieke daarentegen die hoor ik nooit! Maar voor Fientje telt enkel: "Ik ben wakker, nu jij ook!"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Precies, die slimmerds weten ons altijd mooie te bespelen .....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yip hier is het niet anders.... die slimmerds weten hoe het moet ...

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!