zondag 1 mei 2011

Koninklijk genieten

Koninginnedag begint bij ons letterlijk op het moment dat we de voordeur openen, want als je in het centrum van een stadje woont, dan heb je de vrijmarkt voor de deur. Supergezellig, hoewel het jongetje voor het raam misschien het komende jaar nog wat trompetlessen moet nemen...
Dus ging ik naar buiten, lekker struinen met mijn beste vriendinnetje en mijn beste kleine vriendje, haar zoontje. Voor hem kochten we wat kindjesboekjes met liedjes, hij mocht voor het eerst grabbelen en vond het ongevulde papier leuker dan de kadootjes zoeken, en er ging voor het eerst een krentebolletje in.

Ik kocht voor mezelf vier vintage kwartetspelletjes waar ik ontzettend blij van werd, en twee kleine, lelijke babypopjes. Ik hou van babypopjes die net een beetje anders zijn, vooral het dikkertje vind ik supergrappig!


Natuurlijk aten we cupcakes, door kindjes gebakken en hysterisch versierd met oranje glazuur, een kroontje, spikkels in rood, wit en blauw en, aangezien ze gebakken waren door princesjes in oranje tutu's, een lading glitters die niet gezond kan zijn, en vast heel bijzondere dingen doet met het eindprodukt. Ik zal het vandaag in de gaten houden.

's Middags kwamen we terecht op een minifestival, gewoon in een grote tuin met een klein podiumpje, een (bijna net zo grote) bar en een partytent waar je een broodje knakworst kon halen.
We zaten lekker in het gras, te genieten van de zon, de muziek, een biertje en het kleine vriendje, dat, ook weer voor het eerst, een madeliefje aanpakte.


Roderick II hing aan mijn tas, goed vastgemaakt zodat hij nummer één niet achterna zou gaan.
Hij had het naar zijn zin, en maakte vriendjes...
Het was gezelligheid ten top, zoals dat hoort bij Koninginnedag!

5 opmerkingen:

 1. ha, hij is al een echte festivalganger met die stoere pet en een eigen zitkleed :D schattige foto's!
  Ze zaten bij jullie echt zo'n beetje op de drempel he... enne, wees blij dat het geen klein violistje was daar voor de deur ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een violistje was misschien nog wel erger geweest ja...
  Het eerste jaar dat we hier woonden, kwam ik met een joekel van een kater, ik had koninginnenacht gevierd, uit bed. Ik deed na een moeizame start van de dag de deur open, en er vielen letterlijk twee mensen naar binnen! Die hadden tegen de deur aan geleund gezeten. Schrok me rot!
  Ik moet er nog elk jaar aan denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jij hebt ook leuke dingen gescoord.. tof die oude kwartetten en die dikkere pop.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik moet er zelf niet aan denken mij op koninginnedag in de drukte te storten en vrijmarkten zijn aan mij niet echt besteed. Maar ik vind het altijd leuk als anderen er enthousiast over zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, wat een jeugdsentiment! Dat bloemenkwartet hadden wij vroeger ook, wat grappig om dat te herkennen!

  Groetjes, Simone

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!