maandag 22 augustus 2011

Schapenwolkjes, scones en slinger

Het was een fijn weekend, en ik was eraan toe om even bij te komen.
Zaterdagmiddag was het heerlijk toeven op ons dakterras, met een blauwe lucht en schapenwolkjes.
Ik hou van schapenwolkjes en sluierbewolking en kan dan heerlijk staren naar de verschillende vormen en patronen in de lucht. Zo ontspannend!

Die avond een gezellig feestje met heerlijke hapjes (complimenten, Judith!).
Vandaag dus lekker lang geslapen om daarna scones te bakken, want ik ben gek op scones met rozijntjes, jam en slagroom!

Vanmiddag begon het te regenen.
Toen zijn we van de bank op het dak naar de bank in de huiskamer verhuisd, waar ik onder een dekentje kroop en nog een stuk haakte aan mijn slinger, die inmiddels bijna af is. Ik heb hem nog niet opgemeten, maar hij is langer dan twee meter denk ik, en bestaat uit twaalf vlaggetjes.


Ze zitten allemaal aan elkaar, en ik moet nog een klein stukje voordat al het haakwerk af is, maar dan moeten die draadjes nog hé...  Echt mooi is het nog niet, dus een kleine sneakpeak is alles wat ik hieraan toevoeg voor nu! Ik weet dat veel van jullie de draadjes meteen afwerken en me dat nu gaan adviseren.Ik doe dat niet, ik haak eerst alles en werk dan pas alles weg, ik vind haken namelijk leuk en draadjes wegwerken niet. Maar als ik dan iets moois af heb, wil ik het ook echt af hebben, dus dan kan ik me wel motiveren tot het wegwerken van de draadjes.


It was a lovely weekend, with a beautiful sky, a party with great food (my compliments to Judith), homemade scones with jelly and cream, and a bit of crochet underneath a blanket, so cozy!
The garland is almost done, there a twelve little flags and I think it's over two meters long (didn't meassure yet). I still have to do all the lose ends. I know a lot of you do that emediatly, well, I don't.
When I am busy crocheting, I want to go on with that, so I save all the loose ends and do them when it is all ready.

4 opmerkingen:

 1. Ach, zo heeft iedereen z'n eigen voorkeur wat betreft draadjes wegwerken. Eens in de zoveel tijd heb ik wel zin in eens even fanatiek draadjes afhechten en dan werk ik er meteen een heleboel weg, zodat ik het niet allemaal op het eind hoef te doen. Maar soms kan ik ook haast niet stoppen met haken dus het draait er ook weleen op uit dat ik inderdaad alle draadjes pas aan het eind wegwerk. Maar dan ben ik net als jij wel zo benieuwd naar het eindresultaat dat het altijd wel goed komt met dat afhechten en afwerken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De draadjes zijn vervelend, maar ja met draadjes is het ook niet mooi, dus wegwerken naar.
  De scones zien er heerlijk uit, nooit gebakken, misschien toch eens een keer doen. De slingers wil ik wel een keer maken, als ik de tijd kan vinden ;-)

  grtjs petra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook dol op scones :D
  En volgens mij word die slinger ongelovelijk mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet dat er lekker uit :)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!