vrijdag 31 december 2010

30!

Oudjaarsdag is toch een wat bijzondere dag. Hij is vol met terugblikken, alles staat in het teken van de 365 dagen van het jaar dat binnen enkele uren afgesloten gaat worden.
Voor sommige mensen is er nog meer, zo ken ik maarliefst drie mensen die hun verjaardag vieren op 30 of 31 december. Dan maak je je niet alleen druk over het afgelopen jaar en de voornemens voor het komende jaar, maar ook over taart, rimpels, zitplaatsen en hapjes. Roerige tijden!
Een vriend van de Snoeshanen is dit jaar dertig geworden op dertig december. Op oudjaarsavond is het al jaren een verzamelplaats waar gelukkig nieuwjaar gewenst wordt aan vrienden en bekenden, en waar kilo's vuurwerk de lucht in gaan. We nemen steeds een kadootje mee, maar eigenlijk kun je het niet echt een verjaardag noemen. Iedereen is druk met het hele oud & nieuw gebeuren, de verjaardag van het jaar krijgt vaak toch net meer aandacht dan de verjaardag van de gastheer.

Dit jaar wilden we toch wat extra aandacht besteden aan de verjaardag van onze vriend. Dertig wordt je maar één keer, aan aangezien vijftigers tegenwoordig roepen dat vijftig het nieuwe dertig is, is dertig het nieuwe volwassen worden en dat laat je niet zomaar voorbij gaan, niet bij vrienden.

Meneer Snoeshaan had van zijn baas een flesje heuse champagne gekregen, in zo'n gezellig kistje. Verzamelwoede is in huize Snoeshaan de normaalste zaak van de wereld, dus die kist ging de kachel nog niet in, o nee, die werd bewaard voor een Groter Doel.
Vol energie, goede ideeën leveren dat op, vertrok meneer Snoeshaan naar de Gamma met het kistje onder zijn arm. Hij kwam thuis met huisnummers en een flesje lekkers, en ik moet zeggen dat hij het kistje inderdaad heel goed gerecyceld heeft.
Dit jaar wat extra aandacht voor onze jarige vriend!


De moraal van dit verhaal? Verzamel, mensen. Er komt zo vaak een Groter Doel voorbij dan de container of de kachel! Dus verzamel en recycle!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat!